İNGİLİZCE
İletişim kurmak için yabancı dil bilmenin öneminin her geçen gün daha da arttığı küreselleşen  dünyada yabancı dil öğrenmenin birçok gerekliliği vardır.

Ana sınıfından itibaren öğrenilen dil becerisinin işlevsel hale getirilebilmesi için, standart 10 saat İngilizce dersine ilave olarak da Science, Math ve Skills dersleri yapılmaktadır.

Bununla beraber 5. Sınıflarımız da yoğunlaştırılmış İngilizce programı uygulamaktadır. Haftada 14 saat İngilizce dersine maruz kalan öğrencilerin temel düzeyde bütün eksikleri kapatılarak üst sınıflara hazırlanmaktadır.

Bölümümüzün ana hedefleri:

Öğrencilerin İngilizce konuşarak, çeşitli aktivitelerle derste aktif olmalarını sağlamak.

Öğrencilerde evde ve okulda İngilizce kullanmaları için güven duygusu oluşmasına yardımcı olmak.

Öğrencilere basit İngilizce sohbetlerde bulunmaları için yardımcı olmak.

Dil öğrenimi yolculuklarında kendilerinden beklentilerini yüksekte tutmalarına yardımcı olmak.

Yabancı dil olarak İngilizcede geliştirilmesi gereken dört alan vardır. Bunlar ‘SKILLS’ diye adlandırdığımız becerilerdir:

1.            Reading (okuma)

2.            Writing (yazma)

3.            Speaking (konuşma)

4.            Listening (dinleme)

Derslerimizde bu 4 beceriyi geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparız. Hiç bir beceri tek başına yeterli değildir.

Derslerde tüm becerileri kullanmak onların daha iyi ve donanımlı İngilizce öğrenen öğrenciler olmalarını sağlar.

Dil öğrenimi bir SÜREÇTİR.

Sonucu çok hızlı alınan bir süreç değildir.

Bu süreç zaman ve çok çalışmayı gerektirir.

Bu süreci yapımı 4-5 yıl süren bir evi inşa etmeye benzetebiliriz.

İngilizce eğitimi, 5. sınıftan başlayıp bir bütünlük içinde devam eder. Eğitim, akademik donanıma sahip, nitelikli ve deneyimli Türk ve yabancı uyruklu öğretmenlerce gerçekleştirilir.

5. Sınıf

14 saat dersin;

10 ders saati (Main Course) Türk İngilizce öğretmenleri.

4 ders saati (Skills) Yabancı uyruklu İngilizce

Öğretmenleri tarafından işlenmektedir.

6. ve 7. Sınıflarda

8 saat dersin;

5 ders saati (Main Course) Türk İngilizce öğretmenleri.

3 ders saati (Skills) Yabancı uyruklu İngilizce

Öğretmenleri tarafından işlenmektedir.

8. Sınıf

8 saat dersin;

8 ders saati (Main Course) Türk İngilizce öğretmenleri tarafından akademik ve sınav hazırlığı şeklinde işlenmektedir.