Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
BİLİŞİM TEKNOLJİLERİ VE YAZILIM

Teknolojinin hızla gelişiyor olması ile birlikte bizlere sağladığı ürün ve içeriklerden biri olan bilgisayar ve internet hayatımızın bir parçası haline gelmiş bulunmaktadır. Bizler Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi kapsamında öğrencilerimize birer dijital vatandaş olabilmeleri yönünde eğitim veriyoruz. İlk ve temel olarak, bilgisayar kullanım becerisini arttırıp interneti doğru bir şekilde kullanmaları, etik kurallara uymalarını hedefliyoruz. Eğitim hayatımızda büyük önemi olan aynı zamanda hangi mesleği seçersek seçelim kullanacağımız temel program olan Office programlarını en iyi şekilde öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizi kodlama ile tanıştırıp materyal ve yardımcı programlar kullanarak kritik düşünme, problem çözme, çözüm odaklı davranma gibi becerileri de geliştirmek hedeflenmektedir.

Bilişim Teknolojileri Kulübü

Öğrencilerimize kendi öğrenme sürecini ve şeklini oluşturan, karar veren kişi konumunda olmaları yönünde 1 saatlik uygulamalar yapmaktayız. Öğrencilerimize konu içeriğini, hedeflerini verip onlara kaynaklar sunarak konunun hedefleri doğrultusunda bireysel ya da grup halinde çalışmalar yapmaktayız. Asıl amacımız öğrenmeyi daha anlamlı hale getirmek ve bu sürecin birer parçası olmalarını sağlama yönündedir. Bu faaliyetimizden ayrı olarak her yıl okulu temsilen bir takım oluşturulup turnuvalara katılım sağlanmaktadır..