Kütüphane

KÜTÜPHANE

Özel Başkent İlkokulu öğrencileri okul numaraları ile kütüphanelerimize üye olup aşağıda belirtilen koşullarda kütüphanelerden yararlanabilirler. Kütüphane ,- 1. katta yer almaktadır.

Ödünç Yayın Verme Kosulları:

• Her öğrenciye iki hafta süreyle ödünç yayınlar verilir. Kullanım süresi içinde yayınları bitiremeyen öğrenci, kütüphaneye getirerek süreyi bir kez olmak üzere bir hafta uzatabilir.

• Yayınlara başka öğrenciler ve kullanıcılar tarafından ihtiyaç duyulması halinde süre uzatımı yapılmayabilir.

• Kütüphaneden ödünç yayın alanlar, aldıkları yayınları süresi bitiminde geri vermekle yükümlüdürler.

• Ödünç verilen materyalin kaybedilmesi, yıpratılması ya da yırtılması durumunda ilgili kişiden yayının yenisi talep edilir.

• Her yıl Mayıs ayı sonunda öğrencilere ödünç kitap verme işlemi bitirilir.

• Öğrenci karne almadan önce kütüphaneden ödünç aldığı tüm yayınları geri vermekle yükümlüdür.

• 9.10.11 ve 12.sınıf seviyelerindeki öğrencilerimizin, kütüphaneden aylık okuduğu kitaplar takip edilir. Her ayın son cuma günü en çok kitap okuyan öğrencilerimiz sertifika ile ödüllendirilir.