Bir Gün Nasıl Geçiyor
BİR GÜN NASIL GEÇİYOR

Özel Başkent İlkokulu Anasınıfında öğretmenlerimiz sınıflarda saat 08.00 itibariyle anne-babaları veya servis araçlarıyla okula gelen öğrencileri karşılamaya başlarlar. Servis ile gelen öğrencilerimiz okul girişinde ilgili birimin yöneticileri veya nöbetçi öğretmen tarafından ana sınıfı öğretmenlerimize teslim edilir. Bölüme giriş yapan öğrencilerimiz girişte kendilerine ait dolaplara eşyalarını bırakırlar. Sınıf ayakkabılarını giydikten sonra öğretmenleri eşliğinde sınıflarına geçişleri sağlanır. 08.45'e kadar sınıflarında yerlerini alan öğrenciler güne başlama zamanına geçerek ilgi merkezlerine yönlendirilirler. Saat 09.15’te kahvaltı yapmak üzere tek sıra halinde öğretmenleri ile birlikte yemekhaneye inerler.
Öğrencilerimiz saat 12.25’te öğretmenleri eşliğinde, okulumuz yemekhanesinde, bölümümüz için hazırlanmış, servisleri açılmış masalarda ana öğünlerini yemeğe başlarlar. 12.45’te biten öğle yemeğimizin ardından, 13.05'te ikinci eğitim etkinlikleri başlar.
Öğrencilerimiz Saat 15.00’te günün ikinci öğünü olan ikindi kahvaltısını sınıflarında yaparlar. Aylık yemek listelerine uygun olarak hazırlanan ikindi kahvaltısında, öğrencilerimizin günlük kalori ve enerji ihtiyaçlarına uygun olan zevkli ve zengin kahvaltı menüleri ile ara öğünlerini tamamlarlar. Okulumuzda geçirdiğimiz, kazanımları ve keyifli anları yüksek bir günün sonunda saat 16.40'ta son zilin çalmasıyla günümüzü tamamlarız.

Okul Sonrası Uygulaması

Okul 16.40'ta okul bittikten sonra öğrencilerimiz öğretmenleri tarafından, velilerine ya da servis görevlilerine teslim edilir. Öğrencimizin ulaşımını kendileri sağlayan velilerimiz için geç kalma durumlarını bildirmeleri halinde velimiz öğrencimizi almaya gelene kadar nöbetçi öğretmen gözetiminde okulda etkinlik yapması sağlanır.