LİSE Haberler
Başkent Üniversitesi Tanıtım Günleri
11 Mayıs 2022

‘’Üniversite Tanıtım Günleri’’ kapsamında Başkent Üniversitesi öğretim
görevlilerinden rektör yardımcısı Prof Dr. Nermin Yeniköse, Yapay Zeka Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr. Ali Serhan Koyuncugil, Öğretim Görevlisi Ece Serin Orakcı ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Furkan Eroğlu’nu okulumuzda ağırladık.
Okulumuzun konferans salonunda Başkent Üniversitesi rektör yardımcısı Prof Dr. Nermin Yeniköse üniversite hakkında tanıtıcı bilgiler sunduktan sonra sözü Yapay Zeka Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr. Ali Serhan Koyuncugil devraldı.
Sayın Koyuncugil, zekanın geçmişteki gelişiminden günümüze kadarki süreci hakkında faydalı bilgiler verdikten sonra geleceğe ilişkin yapay zeka çalışmalarının nasıl bir yol izleyeceği hakkında öğrencilerle faydalı bir sunum gerçekleştirdi ve öğrencilerin merak
ettikleri soruları cevaplandırdı.

Sunumun ardından okulumuzun bahçesinde ‘’Üniversite Tanıtım Standı’’ kuruldu. Öğrencilerin üniversite bölümleri hakkında merak ettikleri sorular cevaplandırıldı, mesleklerin iş olanakları hakkında bilgi verildi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.