SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni
18 Mart 2022

İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. 

Çanakkale Savaşları Türk Tarihi ve Türk milleti açısından ne kadar önemli bir yere sahipse Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN askeri kariyerinde de o kadar önemli bir yere sahiptir. Çünkü önce 19. Tümen Komutanı sonrada Anafartalar Grup Komutanı olarak bu savaşlara katılan Mustafa Kemal ATATÜRK “Sizlere taarruz değil ölmeyi emrediyorum, biz ölene kadar yerimize başkaları gelecektir ” komutu ile zafer kazanılmasını sağlamıştır.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümünde İskenderun Özel Başkent Okulları olarak  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.


PAYLAŞ:
X