ANASINIFI Haberler
Dünya Su Günü Etkinliği
22 Mart 2022

Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart'ta kutlanan bir gündür. 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurullu tarafından önerilen gerek Birleşmiş Milletler üyelerinin gerekse diğer dünya ve ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturulmuştur.

Başkent Üniversitesi İskenderun Özel Başkent İlkokulu öğrencileri, suyun hayatımızdaki önemini ve su ile doğada yaşanan değişimleri, hem eğitici hem de eğlenceli etkinliklerle öğrendiler. Dünya Su Günü Etkinliği, güne ait bilgilere yer verilerek büyük bir coşku ile kutlandı.  Öğrencilerimiz, günün anlamına uygun olarak kendi tasarlamış oldukları geri dönüşüm kostümleri ile  okulun tüm alanlarında afiş ve sloganlarla farkındalık sağlamaya çalıştılar.