SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM




ANASINIFI Haberler
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü
10 Kasım 2020

 

  Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi hayata intikalinin 82. yıl dönümünde Başkent Üniversitesi İskenderun Özel Başkent Okulları olarak büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz.

 

Her yıl olduğu gibi bu 10 Kasım gününde de tüm öğrencilerimizle Ata’nın manevi huzurundaydık. Çiçeklerle, şiirlerle, sevdiği şarkılarla ve kalplerimizdeki yoğun hasretle büyük önderimizin ölümsüz ruhunu selamladık…

 

Yaşamını milletine adayan, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan olan Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk; uluslararası ilişkilerde güvenirlik; barış ve insan severlik değerleri ile de ender bir kişidir.

 

Gazi  Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milleti´nin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile Türk insanına çağdaş uygarlığın yolunu açmıştır. Aramızdan ayrılışının yıl dönümünde Atatürk´ü anarken, bizlere bırakmış olduğu mirası geleceğe taşıyarak yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmamız gerektiğini özellikle ifade etmeliyiz.

 

  “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılılık gerekir’’ Aklımızda fikirlerin, kalbimizde sevgin, bugün, yarın ve daima…


PAYLAŞ:
X